Over ons

TBNG: een betere gezondheid in enkele simpele stappen

Een goede gezondheid: het is misschien wel hetgeen dat we in ons leven het meest moeten koesteren. Helaas is een gezond lichaam en geest niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Toch zijn er een aantal maatregelen die je kunt nemen om al op korte termijn flinke gezondheidswinst te boeken. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse methoden en technieken die je hierbij ondersteunen.

Hoewel een beetje hulp door technologische snufjes natuurlijk altijd welkom is, begint een goede gezondheid bij het beschikken over de juiste kennis en informatie. Zeker op het gebied van gezondheid doen er op internet veel mythes de rondte en is het lastig te beoordelen welke diensten en producten je nu écht nodig hebt. Dit is dan ook waar TBNG je graag bij helpt.

Speciale apps voor sport en voeding

Anno 2016 is er voor zo’n beetje alles wel een app te vinden en de gezondheidsbranche vormt hierop geen uitzondering. Wil je weten hoeveel je dagelijks beweegt? Installeer een stappenteller op je mobiele telefoon om erachter te komen. Hetzelfde geldt voor het bijhouden van je voedingspatroon: er zijn talloze apps waarin je jouw dagelijkse eetdagboek en calorie inname kunt registreren.

Wil je het nóg professioneler aanpakken? Laat de apps dan samenwerken met een extern device zoals een sportieve armband of oordopjes. Zulke apparaten bevatten steeds vaker ingebouwde sensoren, waarmee zaken zoals hartslag, slaappatroon en afgelegde loopafstand worden bijgehouden. Zo behoud jij constant de controle over belangrijke gezondheidsaspecten.

Geïndividualiseerd voedingspatroon

Het dagelijks registreren van je voeding is natuurlijk een mooi streven, maar dit biedt geen toegevoegde waarde als je jouw voedingspatroon niet optimaliseert. Elk lichaam is anders en daar waar de een uitstekend gedijt op melkproducten en een overvloed aan koolhydraten, doet de ander er juist goed aan om lactose en koolhydraatrijke voedingsmiddelen te vermijden.

Volgens experts wordt het in de toekomst de gewoonste zaak van de wereld om je voedingspatroon te bepalen aan de hand van je persoonlijke genrapport. Jouw genen bepalen namelijk voor een groot deel welke voedingsmiddelen voor jou het beste zijn. Zeker met het oog op de hogere pensioenleeftijd, is extra aandacht voor persoonlijke fitheid en gezondheid bepaald geen overbodige luxe.

Van 3D printen tot een haartransplantatie

En ben je eenmaal op de hoogte van de voedingsmiddelen die voor jou ideaal zijn? Dan kun je deze in de toekomst gewoon uitprinten met je eigen 3D printer, zo voorspellen trendwatchers. Maar 3D printers bieden méér gezondheidsvoordelen, zoals het uitprinten van steunzolen en andere gezondheidsbevorderende producten.

Dit is waarom we bij TBNG regelmatig schrijven over de meest uiteenlopende producten en diensten. Zelfs een ogenschijnlijk cosmetische ingreep zoals een haartransplantatie kan leiden tot een betere geestelijke gezondheidstoestand en meer levensgeluk. Hou onze website dus zeker in de gaten als je op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwtjes en inzichten.