Mijn eigen e-liquid maken: waar begin ik?

Mijn eigen e-liquid maken: waar begin ik?De vapende gemeenschap gaat evenveel over individualiteit en personalisatie, als over geweldige smaak en keuzes. Of je net begonnen bent met vapen, of al een tijdje aan het vapen bent, je zult uiteindelijk op een moment komen waarop je bij jezelf denkt: “Ik wou dat ik een smaak kon krijgen die smaakt als…” Het vinden van een e-liquid waar je van geniet is al moeilijk genoeg. Het lijkt dus bijna onmogelijk om die geweldige damp te vinden die precies is wat je wilt. Dus je hebt gegoogled en bent hier terechtgekomen. En uiteraard helpen we je graag verder! Als je denkt aan e-liquid DIY kan het helpen als je het vergelijkt met het maken van een van jouw favoriete cocktails. Ook daarvoor heb je een lijst nodig met ingrediënten, een aantal basisuitrustingen en een aantal instructies voor het samenstellen van alles. Eens je alles hebt wat op je lijstje staat, kun je beginnen experimenteren tot je uiteindelijk hebt wat je hebben wil. Alles wat je nodig hebt om je eigen e-liquid te maken, vind je bij de Nieuwe Sigaret. Eens je gevonden hebt wat je zoekt (je eigen persoonlijke smaakformule), verkrijg je een vape waarvan je weet dat het ontzettend lekker is. Je spaart dus niet alleen geld uit door het zelf te maken (tot wel 70%!), maar misschien kun je zelfs ook met je eigen formule een beetje opscheppen in je lokale vaping-gemeenschap!

E-liquid DIY: respecteer de nicotine veiligheid!

Het is belangrijk om op te merken dat nicotine een eigen smaak heeft, hierdoor kan je eigen mengsel bij hogere nicotinesterktes anders smaken dan bij lagere. Als je MaxVG-formules wilt maken, moet je overwegen nicotine te kopen die is verdund met VG. Onthoud ook dat nicotine een gevaarlijke stof is in hoge concentraties, zowel bij inademing als huidcontact. Als je je eigen e-liquid maakt, is het uiterst belangrijk dat je alle voorzorgsmaatregelen respecteert bij het verwerken en bewaren van verdunde nicotine:

  • Inspecteer uw nicotine visueel – Controleer of de flessen niet lekken; controleer de doppen en de buitenkant van de container op tekenen van lekkage of beschadiging. Als het lekt, draag dan handschoenen en breng de nicotine over in een veilige, gesloten container en verwijder resterende nicotine met een natte, warme doek en verdun/ was de doek in een gootsteen met warm water.
  • Draag handschoenen – Handschoenen moeten altijd worden gedragen bij het hanteren van verdunde nicotine. Verdunde nicotine kan door de huid worden opgenomen. Als er een lekkage is en nicotine contact maakt met je huid, was jezelf dan onmiddellijk. Als u zich ziek begint te voelen of symptomen opmerkt zoals vermoeidheid, duizeligheid, snelle en / of onregelmatige hartslag, maagklachten of pijn, ga dan naar de dichtstbijzijnde eerste hulpafdeling. Dit is vooral belangrijk bij hogere nicotinesterktes, die fataal kunnen zijn.
  • Kies speciale containers voor het bewaren van je nicotine – Gebruik geen alledaagse huishoudelijke apparaten om je e-liquid te bereiden, vooral apparatuur of containers die worden gebruikt voor het bereiden van voedsel. Het is ook een goed idee om een doe-het-zelf mengset samen te stellen om aan te geven welke spuiten, containers en flessen in contact zijn gekomen met je nicotine. Dit helpt kruisbesmetting te voorkomen.
  • Superbelangrijk! Bewaar je nicotine altijd achter slot en grendel en veilig weg van kinderen!

Waar mijn ingrediënten kopen?

Vapen en roken tot wel 70% goedkoper doe je door je eigen e-liquid te maken. De Nieuwe Sigaret heeft alles in huis wat je nodig hebt. Het ruime aanbod aan e-liquid flesjes, verschillende e-liquid smaken, verdunde nicotine, nicotine salts, puur tabak extract en nog veel meer kun je bekijken op de pagina nieuwesigaret.nl.