Hulp bij afvallen van Diëtistenpraktijk Rijnmond

We willen ons graag goed voelen en je goed voelen betekent dat je een gezond gewicht hebt, maar daar wringt bij veel mensen de schoen, want veel mensen kampen met overgewicht en dat is uitermate vervelend. Ga naar www.dietist-rijnmond.nl om meer inzicht in je eigen eetpatroon te krijgen en om een plan te maken om weer een gezond gewicht te bereiken. Waarom zou je hulp bij afvallen inschakelen? Dat is een vraag die ons vaker wordt gesteld en tevens een vraag waar we het antwoord op kunnen geven, want hulp bij afvallen kan echt een verschil maken. Veel mensen die geen hulp bij afvallen inschakelen gaan op eigen houtje aan de slag. Dan begint meteen de eerste uitdaging, want waar haal je eigenlijk de juiste informatie vandaan? Dat is een hele goede vraag. Veel mensen struinen het internet af en stuiten dan uiteraard op een scala aan websites met een veelheid aan informatie. Deze informatie in bij lange na niet allemaal hetzelfde. De vraag is dan ook? Welke informatie is betrouwbaar. Een van de belangrijkste handvatten die we je kunnen geven als je zelf op onderzoek uitgaat om hulp bij afvallen te vinden, is dat je zo dicht mogelijk bij jezelf moet blijven. Er zijn allerlei diëten die je kunt volgen, maar ga eens bij jezelf na of het volgen van een dieet wel bij je past. Bij Dietistenpraktijk Rijnmond weten we dat afvallen een proces is. Online vind je veel diëten die een bepaalde voedingsgroep uitsluiten. Dat kan op korte termijn inderdaad tamelijk effectief zijn, maar op de lange termijn helemaal niet. Mensen die dieet na dieet volgen raken vaak verzand in de kwelling van het zogenaamde yoyo effect. Ze vallen af en komen dan weer aan en meestal gaat dat aankomen sneller en komen er altijd een paar extra pontjes bij. Hulp bij afvallen zoeken kan je doen:

  • Omdat je graag duurzaam gewicht wilt verliezen;
  • Omdat je een dieet of voedingsplan wil volgen dat past bij jouw lichaam;
  • Omdat je een verandering tot stand wilt brengen op een gezonde manier.

Hulp bij afvallen; de balans terugvinden

Eten is voor veel mensen gekoppeld aan allerlei emoties. Emotioneel eten doen we als we onrustig zijn. Vaak zijn het dat soort momenten waarop we niet zozeer eten omdat we honger hebben, maar veel meer omdat we iets willen opvullen. Veel mensen hebben een haat en liefde verhouding met eten en om de band die je met eten hebt te herstellen is hulp bij afvallen een goed idee. Als je jarenlang hebt geworsteld met het vinden van een balans en het is tot nog toe niet gelukt, dan is het misschien voor jou inmiddels gewoon tijd geworden om uit te reiken naar een diëtist die je op de juiste manier kan helpen. Hulp bij afvallen kan het verschil maken. Vaak is het een gebrek aan informatie en ideeën over gezond eten die niet kloppen of maar gedeeltelijk waardoor je niet meer goed weet wat je moet eten. Hulp bij afvallen zoeken en inschakelen zorgt ervoor dat je de juiste informatie krijgt en dat je weer rustig kunt ademen.

Contact opnemen

Contact opnemen met Diëtistenpraktijk Rijnmond kan de eerste stap zijn naar een gezonder eetpatroon dat meer aansluit bij jouw lichaam. Het is voor mensen heel erg lastig om op eigen houtje duurzaam gewicht te verliezen. Dat wil zeggen gewicht verliezen dat er ook afblijft. De diëtist kan samen met jouw een dieet op maat maken en je van de juiste informatie voorzien. Neem contact op en zet de eerste stap.