De nieuwste ICT-innovaties voor een stressvrij bestaan

Stress is misschien wel de grootste vijand van een goede gezondheid, zo horen we regelmatig in het nieuws. Dat is een probleem, want in onze huidige maatschappij moeten we zien om te gaan met een grote hoeveelheid stressverhogende signalen waar ons lichaam en geest evolutionair niet op zijn berekend.

Denk hierbij alleen maar aan de talloze e-mailtjes die we elke dag moeten beantwoorden, de uitlaatgassen waaraan we worden blootgesteld in het dagelijks woon-werkverkeer en de stedelijke lichtvervuiling die ons natuurlijke dag-nachtritme verstoort. Stressverlaging zou dan ook een belangrijke prioriteit moeten zijn en de nieuwste ICT-innovaties helpen ons hierbij.

Cloudopslag en data security

Een veilige opslag van gegevens wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Daar waar familiefoto’s en belangrijke documenten vroeger in papieren albums en mappen werden bewaard, wordt tegenwoordig alles digitaal opgeslagen. De ongrijpbaarheid van digitale data brengt echter ook de nodige stress met zich mee; want zijn al onze gegevens wel veilig?

Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven hebben baat bij een betrouwbare opslag van hun belangrijke data. De oude vertrouwde USB-sticks zijn nog altijd zeer populair om cruciale gegevens altijd snel bij de hand te hebben, maar een meer permanente oplossing is cloudopslag. Hierbij wordt de data op externe servers opgeslagen, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt.

Financieel en juridisch advies

Wie wel eens in de financiële problemen heeft gezeten of een juridisch conflict heeft gehad, weet dat er weinig andere zaken zijn die zoveel stress opleveren. Samenwerking met een goed boekhoudkantoor en advocatenkantoor is voor elk serieus bedrijf tegenwoordig dan ook een absolute must. De meeste problemen worden op deze manier bijtijds voorkomen.

Heb je hier echter te gemakkelijk over gedacht en heb je zelf bepaalde fiscale of juridische blunders begaan? Dan is het nooit te laat om de hulp van een ervaren specialist in te schakelen. Een goede jurist of belastingexpert verschaft je de ademruimte die je nodig hebt en verlaagt de enorme stresslevels die dergelijke problemen veroorzaken.

Marketing en communicatie

Een andere belangrijke veroorzaker van stress in onze huidige samenleving is een gebrek aan werk of inkomsten. Gelukkig zijn er met name voor bedrijven diverse diensten die een aanwas van nieuwe klanten kunnen genereren. Goede voorbeelden hiervan zijn onder meer promotioneel drukwerk en andere reclamemiddelen.

Maar voornamelijk online valt er op het gebied van acquisitie nog veel winst te boeken. Online marketing en communicatie technieken zoals content marketing, social media marketing en linkbuilding helpen om in contact te komen met de doelgroep én deze te converteren naar klanten. Welke diensten of producten je uiteindelijk ook kiest om de oorzaken van stress weg te nemen; je gezondheid zal je bedanken!